Hero Geert Remmers

Hero werd op 10.7.1878 te Vlagtwedde geboren als 2e kind en oudste zoon van Fokke Remmers en Geppien Moorlag. Hij werd genoemd naar zijn moeders vader Hero Moorlag.

Klik op de linker afbeelding voor een vergroting

Van zijn vroege jeugd is niets meer bekend. Hij doorliep de openbare lagere school in Vlagtwedde en ging direkt erna bij zijn vader in de leer. Hij werd o.a. fietsenmaker. Hij had technische aanleg en was zeer handig.
Hij wist eens een turfdief op te sporen. Er werd steeds maar turf gestolen op de Weite. Hij nam een paar turven mee naar huis, boorde daar gaatjes in, en vulde die met een beetje kruit.
Enige tijd later ontplofte iemands kachel in de buurt en die moest bij Remmers gerepareerd worden. Hij bezat de eerst auto van Vlagtwedde, gekocht van dr Middendorp uit Bellingwolde. Het nummer was A 81.
Op 5 april 1918 trouwde hij in Nieuwe Pekela met Johanna de Groot. Het paar ging wonen op de boerderij in Stakenborg. Het woonhuis was er juist klaargekomen.


Nieuwsblad van het Noorden 16-03-1917


Klik op de afbeeldingen voor een vergroting

Hero's werk was ondermeer het aan de gang houden van de dorsmachines en de locomobiles van de familie Remmers.


Werklijst

Op 12.04.1919 werd hij bij een haperende locomobile geroepen in Valthermond. De machine was nog op stoom. Zijn kleren werden gegrepen door de krukas en hij werd door de hele machine geslingerd. Hij overleed ter plaatse. Hij werd maar 40 jaar oud.
Hij was nauwelijks een jaar getrouwd geweest. Zijn vrouw (overleden op 29-12-1953 te Bourtange) verliet de boerderij en hertrouwde op 19-05-1923 in Vlagtwedde met Aike Velema (landbouwer) leeftijd 32 jaar, geboren te Vlagtwedde (overleden op 02-04-1958 te Bourtange)

De Telegraaf 17-04-1919

Hij werd diep betreurd door zijn ouders en broers en zusters.
10.1 Hij was een edel mens.
Fokke Remmers was toen al een eind over de 70. Hij gaf het verhuurbedrijf op en verkocht de machines.


Overlijdensakte in Odoorn


Overlijdensakte Vlagtwedde
Overlijdensakte Janna de Groot 31-12-1953